Razstava (po)doba (u)porabe

Thursday, July 28th, 2016 | Razstave

Razstava: (po)doba (u)porabe, 2. umetniški festival recikliranja in DIY kulture – Reciklart
Lokacija: Galerija Alkatraz AKC Metelkova mesto, Ljubljana
Datum: 3.–7. 8. 2016
Otvoritev: 3. 8. 2016, ob 20.00

Umetniki: Ivana Bajec, Vesna Bukovec, Barbara Jurkovšek, Milan Ketiš, Bryan Lauch, Eva Mlinarič, Sophia Myntti, Adrijan Praznik in Meta Žvokelj

Reciklart

2. umetniški festival recikliranja in DIY kulture – Reciklart se bo odvijal med 3. in 7. avgustom 2016. Program bo umeščen v prostorih Galerije Alkatraz, na ploščadi pred galerijo, v Škratovem vrtu in v Nočni Izložbi Pešak, vse te lokacije pa so del Avtonomnomnega kulturnega centra (AKC) Metelkova mesto. Namen festivala je aktivno vključevaje mladih v soustvarjanje festivala; s sodelovanjem na delavnicah, interveniranjem in soustvarjanjem skupinskih del, razstavljanjem v galeriji in ustvarjanjem ter poslušanjem glasbe, hkrati pa z opozarjanjem na problematiko potrošniške, kapitalistične družbe, ki s svojo hiper produkcijo ustvarja odvisne posameznice_ke. S festivalom tudi želimo mladim približati načelo D.I.Y. – naredi sam_a, in jih spodbuditi z geslom “Ne stagniraj, interveniraj!”, saj lahko le z aktivno držo spreminjamo obstoječi sistem oziroma si pridobivamo znanja alternativnih tehnik in drugih veščin za ustvarjanje manjših skupnosti, ki bi temeljile na nehierarhičnosti ter solidarnosti.

Skupinska razstava (po)doba (u)porabe prikazuje dela umetnic_kov mlajše generacije, izbranih na podlagi odprtega razpisa, ki se v svojem delu formalno in/ali vsebinsko ukvarjajo s tematiko recikliranja, ekologije, DIY (naredi sam_a) pristopa ter kritike potrošništva in hiperprodukcije v sodobni družbi.

Več informacij in program festivala

Organizatorki festivala Reciklart: Danijela Zajc in Nevena Aleksovski
Organizacija in produkcija: KUD Mreža/Reciklart
Oblikovanje plakata: Nevena Aleksovski
Facebook stran: https://www.facebook.com/recikliranje.DIY.umetnost
Festvalska prizorišča: AKC Metelkova mesto: Galerija Alkatraz, ploščad pred Galerijo Alkatraz, Škratov vrt, Nočna izložba Pešak
Koprodukcija: KUD Mreža/Galerija Alkatraz, KUD Mreža/Nočna izložba Pešak, Škratov vrt.

Na razstavi sodelujem s Pobarvanko in serijo risb Na čigav račun, ki izpostavljajo etična vprašanja nereflektiranega potrošništva in njegovih posledic na živali in ljudi.

Vesna Bukovec, iz serije Na čigav račun, 2015

Slovensko | English
Kontakt

Vesna Bukovec deluje na področju sodobne vizualne umetnosti.

Je članica umetniške skupine KOLEKTIVA.

Aktualno

Arhiv

Search