VideoWall 2016: Vesna Bukovec

Friday, October 14th, 2016 | Razstave

Razstava: VideoWall 2016: Vesna Bukovec
Lokacija: Židovska ulica, Ljubljana
Datum: 18. 10.–6. 11. 2016, vsak večer med 18. uro in polnočjo
Otvoritev: 18. 10. 2016, ob 20.00

Vesna Bukovec, Okrožnica

 

Projekcija novega videa Okrožnica.

Video Okrožnica je preprosta animacija vrtečega se kroga, ki je znan vsem uporabnicam_kom računalnikov in interneta. V neskončnost vrteči se krog sporoča, da v ozadju poteka nek proces, tudi če rezultata še ne vidimo. Neprijetni občutki in predvsem jeza so pogosti, če se tak krog predolgo vrti.

Prav z v neskončnost vrtečim se krogom pa lahko primerjamo tudi počasnost birokratskih postopkov in nemoč tistih, ki čakajo. Nenehno vrtenje simbolizira tok časa, pa tudi ujetost v zanko.

Oblika krožnice je oblika črke o. V vrtečem se krogu se izpisujejo na prvi pogled naključne besede, ki se začnejo s črko o. Besede se nanašajo na življenjske odločitve in situacije begunk in beguncev, zdaj prosilk_cev za azil, ki čakajo na razrešitev prošenj za priznanje mednarodne zaščite. Se bo njihov neskončni krog čakanja nehal vrteti?

VideoZid je urbana video galerija, ki na Židovski ulici v Ljubljani vsakih štirinajst dni predstavi novo video zanko. Vsako video delo se predvaja dnevno med 21. in prvo uro ponoči v poletnem ter od 18. do tretje ure ponoči v zimskem času.

Umetniki in umetnice, ki jih je na podlagi mednarodnega razpisa izbrala Pila Rusjan, video umetnica in avtorica projekta, so Eriz Moreno, Metka Zupanič, Kika Nicolela, Yuliya Molina, Vesna Bukovec, Nez Pez & Marko Kolarič Gavez, Victor Paradinho in Lina Rica.

VideoZid je nastal v produkciji famulVideoLab (KD Galerija GT), sofinancira ga Mestna občina Ljubljana, podpira pa Galerija Hest. Izvršna producentka je Polona Zupan / Pila Rusjan, njen sodelavec pa Miha Kelemina.

Fotografije z otvoritve
Foto: Miha Kelemina

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

VideoWall 2016: Vesna Bukovec

Slovensko | English
Kontakt

Vesna Bukovec deluje na področju sodobne vizualne umetnosti.

Je članica umetniške skupine KOLEKTIVA.

Aktualno

Arhiv

Search