Postaja DIVA predstavlja: Svež pogled

Sunday, October 16th, 2016 | Novice

Projekcija: Postaja DIVA predstavlja: Svež pogled (v okviru dogodka ‘Svetovni dan AV dediščine v Slovenski kinoteki’)
Lokacija: Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana
Datum: 27. 10. 2016, ob 19.00 (prost vstop)

Kuratorica: Vesna Bukovec (umetnica, kuratorica, sodelavka Postaje DIVA)
Umetnice in umetnik: Ana Čigon, Pila Rusjan, Noemi Veberič Levovnik, Valerie Wolf Gang, Katarina Rešek (Kukla), Andrea Knezović, Ana Sluga, Yuliya Molina, Neža Jurman (Nez Pez), Urška Djukić, Nika Autor, Vesna Bukovec, RÁTNEEK (Maja Prelog, Blaž Murn)

27. oktober 2016, svetovni dan AV dediščine

 

Izbor je sestavljen iz novih pridobitev arhiva Postaja DIVA. Predstavlja produkcijo avtoric mlajše generacije. Osredotoča se na tehnološke in slogovne posebnosti ter vsebinske in konceptualne premike nove produkcije v primerjavi s starejšimi video deli iz arhiva. Sondira različne avtorske obravnave časa, ki ga živimo, in namenoma izpostavlja ženske ustvarjalke.

Več

Fizični in spletni arhiv video in novomedijske umetnosti Postaja DIVA vsako leto obeleži Svetovni dan avdiovizualne dediščine – 27. oktober, ki ga je razglasil UNESCO prvič leta 2005. S tem opozarjamo na pomen arhivov in avdiovizualnega gradiva, ki je pomemben del kulturne dediščine. Letos se nam pri praznovanju pridružujeta Slovenska kinoteka in center za umetnost in medije Argos iz Bruslja. Praznovanje namenjamo dialogu med novejšo in starejšo video ustvarjalnostjo ter povezovanju Postaje DIVA z arhivom Argos iz Bruslja.

Vabimo vas, da se nam pridružite na projekcijah v Slovenski kinoteki, kjer bomo premierno predstavili novi video program Svež pogled (izbor Vesna Bukovec/Postaja DIVA) in gostili belgijsko video umetnost (izbor Sofie Ruysseveldt, Andrea Cinel/Argos). Na projekcijah bodo kuratorji predstavili izbrana video dela, po projekcijah pa bo čas tudi za vprašanja občinstva.

Več

Gradivo uporabljeno na zgornji sliki: Eric Pauwels, Violin Fase, 1986 in Katarina Rešek (Kukla)

Predstavitev izbora Svež pogled

Slovensko | English
Kontakt

Vesna Bukovec deluje na področju sodobne vizualne umetnosti.

Je članica umetniške skupine KOLEKTIVA.

Aktualno

Arhiv

Search