Postaja DIVA v Zagrebu: Svet te je dolžan živeti II

Thursday, May 10th, 2018 | Novice

Projekcija: Svet te je dolžan živeti II
Lokacija: MM Centar Zagreb, Savska cesta 25, Zagreb
Datum: petek, 11. 5. 2018, ob 20.00

 

Postaja DIVA je spletni in fizični arhiv video in novomedijske umetnosti, ki ga SCCA-Ljubljana razvija od leta 2005 z namenom raziskovanja, dokumentiranja, arhiviranja in predstavljanja video in novomedijske umetnosti. S kuriranim video programom Svet te je dolžan živeti II, ki ga je pripravila Anita Budimir, se bo arhiv predstavil v petek, 11. maja 2018, ob 20. uri v MM Centru Zagreb (Študentski center Vseučilišča Zagreb), in sicer v okvru programa Klubvizija SC. Izbor predstavlja video dela, ki jih označuje široka paleta možnosti rabe apropriacijskih praks na področju AV umetnosti. Izbiranje, kombiniranje in manipuliranje najdenih posnetkov hkrati omogoča nastanek novih konceptov in umetniških del.

Na projekciji bo kuratorka predstavila izbrana video dela, sodelavci video arhiva Postaja DIVA, vodja Barbara Borčić, Dušan Dovč in umetnica Vesna Bukovec, pa bodo spregovorili o arhivskem gradivu, ki ga zbirajo, in o strategijah arhiviranja, dokumentiranja, disiminacije in promocije gradiva.

Svet te je dolžan živeti II
Kuratorka: Anita Budimir
Umetnice in umetniki: Vesna Bukovec, Neven Korda, Damijan Kracina, Gorazd Krnc, Nataša Prosenc Stearns, Zoran Srdić Janežič, Mirko Simić in Borghesia

Več:
SCCA-Ljubljana
MM Centar
fb

V izbor je vključen moj video Why Do I Do This? (2001)

Why Do I Do This?

Slovensko | English
Kontakt

Vesna Bukovec deluje na področju sodobne vizualne umetnosti.

Je članica umetniške skupine KOLEKTIVA.

Aktualno

Arhiv

Search