Zamisliti si svet brez meja

Saturday, October 16th, 2021 | Novice

Kaj v vašem življenju (v preteklosti, sedanjosti ali prihodnosti) bi bilo drugače, če državne meje ne bi obstajale?

V sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti KGLU vabim prebivalke in prebivalce Slovenj Gradca in okolice pa tudi šrišo javnost k sodelovanju pri projektu Svet brez meja.

Pridružite se mi v razmišljanju o drugačnem svetu – takem, brez državnih meja. Čeprav se ideja zdi utopična in nemogoča, je o drugačnem in bolj pravičnem svetu vredno razmišljati in si vsaj v domišliji predstavljati drugačne in bolj prijazne načine našega sobivanja. Vabim vas k razmisleku o tej temi. Kako bi se spremenilo vaše življenje, če državne meje ne bi obstajale in bi se lahko prosto gibali? Kako bi to spremenilo vašo preteklost, sedanjost pa tudi prihodnost? Kakšno bi bilo življenje vaše širše družine, npr. babice in dedka? Kam bi šli, če bi lahko potovali brez omejitev in kje bi si želeli živeti?

Vabim vas, da svoj premislek zapišete na kartico in jo pošljete/prinesete v KGLU. Lahko pa napišete tudi pismo ali pa mi pošljete elektronsko pošto na naslov vesna.bukovec@gmail.com. Vaše odzive pričakujemo do 10. novembra. Prejeti odzivi bodo razstavljeni ob vhodu v KGLU. Vaše odzive bom uporabila kot izhodišče za razvoj svojega umetniškega projekta za razstavo Onkraj meja decembra v KGLU.

Kartica (pdf)

Objava na spletni strani KGLU


foto: arhiv KGLU

______

>> Na podlagi prejetih odgovorov in lastnega raziskovanja ter premišljanja je nastal umetniški projek Svet brez meja.

Slovensko | English
Kontakt

Vesna Bukovec deluje na področju sodobne vizualne umetnosti.

Je članica umetniške skupine KOLEKTIVA.

Aktualno

Arhiv

Search