Kaj je feminizem?

Leto: 2020
Tehnika: digitalna risba

Risba je nastala v sodelovanju z Mestom žensk za razstavo #VsakDan8Marec na ulični galeriji TAM-TAM na Vegovi v Ljubljani.

#VsakDan8Marec je izobraževalni projekt, ki ga Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk ob mednarodnem dnevu žensk že vrsto let pripravlja za učiteljice in učitelje, mladinske delavke in delavce, starše in vse, ki želite v dialogu z mladimi nasloviti vprašanje spolne (ne)enakosti.

Razstavo #VsakDan8Marec smo sooblikovale Vesna Bukovec, Tea Hvala in Teja Reba. Izhajale smo iz istoimenskega kviza, ki učenke in učence osnovnih in srednjih šol na igriv način spodbuja k spoznavanju kolektivnih bojev za enakost in pravičnost, izborjenih pravic žensk in področij, na katerih je spolna neenakost še vedno ali vse bolj pereča. Denimo, kviz obravnava splet okoliščin, ki vodi v vse večjo revščino starejših žensk v Sloveniji: povečevanje plačnih razlik, utrjevanje spolne delitve dela, feminizacijo določenih poklicev in splošno prekarizacijo dela. Kviz #VsakDan8Marec se posveča tudi posameznicam – zgodovinskim in sodobnim borkam za ženske pravice, umetnicam, znanstvenicam, izumiteljicam in drugim pomembnim osebnostim.

Vprašanje Kaj je feminizem? je eno izmed vprašanj na kvizu. Možni odgovori so v risbo vključeni kot protestni slogani.

Več

Slovensko | English
Kontakt

Vesna Bukovec deluje na področju sodobne vizualne umetnosti.

Je članica umetniške skupine KOLEKTIVA.

Aktualno

Arhiv

Search